Onze kaart

SOEPEN ~ POTAGES

 

Dagsoep ~ Potage du jour

€5.00

Kreeftensoep ~ Bisque de homard

€8.50

KOUDE VOORGERECHTEN ~ ENTREES FROIDES

 

Gerookte zalm extra zacht ~ Saumon fumé extra-doux

€17.00

Salade van handgepelde garnalen ~ Salade de crevettes épluchée à la main

€24.00

Tomaat met handgepelde garnalen ~ Tomate crevettes (1 st)

€24.00

WARME VOORGERECHTEN ~ ENTREES CHAUDES

 

Kaaskroketten ~ Fondue au Parmesan

€14.50

Garnaalkroketten ~ Croquettes aux crevettes

€15.00

Gefrituurde Tongreepjes met Tartaarsaus
Goujonettes de sole sauce Tartare

€16.00

VISGERECHTEN ~ LES POISSONS

 

Visbereiding van de dag ~ Suggestion de poisson du jour

€23.00

Gebakken slibtongetjes uit Zeebrugge ~ Solettes Meunière de Zeebruges

€28.00

Paling in 't groen ~ Anguilles au vert 

€30.00

Paling "Ten Bos" ~ Anguilles "Ten Bos"

€30.00

Gepocheerde grietbotfilet met garnalen en Nantuasaus
Barbue pochée avec crevettes et sauce Nantua

28.50

VLEESSGERECHTEN ~ LES VIANDES

 €28,50

Steak salade

€21.00

Steak poivre, Steak champignons

€23.50

Irish “Rib eye” Béarnaise

€26.50

Filet pur salade

€27.50

Filet pur poivre, Filet pur champignons

€30.00

Chateaubriand béarnaise (2cvts)

€59.00

½ kip salade of appelmoes ~ ½ poulet salade ou compote

€18.00

½ kip champignons ~ ½ poulet Archiduc

€20.50

Kalfsmédaillon met groenten
Médaillon de veau aux légumes

€24,50

SUPPLEMENTEN ~ SUPPLEMENTS

 

Portie friet ~ Portion de frites

€3.00

Mayonaise ~ Tartare

€1.00

Béarnaise ~ Mousseline

€3.50

Gemengde sla ~ Salade mixte

€5.00

Groene sla ~ Salade verte

€3.00

Portie groenten ~ Portion de légumes

€5.00

 

 

Onze menu's

Onze menu's

MENU €28

Soep ~ Potage

Of/Ou

Kreeftensoep ~ Bisque de homard (+3€)

***
Kalfsmédaillon met groenten 

Médaillon de veau aux légumes

Of/Ou

Mechelse koekoek met druifjes
Coucou de Malines avec Raisins

Of/Ou

Visbereiding van de dag
 Suggestion de poisson du jour 

***
Nagerecht naar keuze ~ Dessert au choix

Suggesties van de chef

Suggesties - Suggestions  

 

Voorgerechten/ Entrées

 

 

Asperges op Vlaamse wijze of met mousselinesaus 

Asperges à la Flamande ou avec sauce mousseline 

 

19.50

22.50

 

Asperges met gerookte zalm en mousselinesaus

Asperges avec saumon fumé et sauce mousseline 

 

22.50/
25.50

 

Asperges met garnalen en mousselinesaus 

Asperges avec crevettes et sauce mousseline 

 

29.00/
32.00
 
Hoofdgerechten/ Plat principaux
 
 
Mechelse koekoek met druifjes
Coucou de Maline avec Raisins
 24.50


Lamsfilet met groenten
Filet d'agneau aux légumes

26.50

 

Kalfsniertjes zoals te Dijon 
Rognons de veau Dijonaise 

24.50

50 jaar Ten Bos

50 jaar Ten Bos

Op 1 januari 1969 opende Ten Bos voor het eerst zijn deuren onder de familie Van Bockstaele – Mabesoone. In januari 1992 werd de fakkel doorgegeven aan ons, Frank Van Bockstaele en Caroline Vanneste. Om dit 50-jarig bestaan te vieren, stellen we een jubileum menu voor van 50 euro. Laat ons samen klinken op de afgelopen 50 jaar en de komende jaren met een glaasje Champagne of een Gin-Tonic.

 

 

Depuis le premier Janvier 1969 le restaurant est exploité par la famille Van Bockstaele – Mabesoone. En janvier 1992 le flambeau a été passé à Frank Van Bockstaele et Caroline Vanneste. Pour fêter notre jubilée de 50 ans, nous présentons un menu à 50 euros. Nous levons le verre avec Champagne ou Gin-Tonic pour les 50 ans passés et les années futures. 

 

Menu 50 jaar Ten Bos €50

 

Champagne Ployez-Jacquemart
of/ou

Bombay Gin-Tonic 

--

Asperges op z'n Vlaams

Asperges à la Flamande

of/ou

Gefrituurde tongreepjes met tartaarsaus 

Coujonettes de sôle avec sauce tartare 

--

Lamsfilet met groenten

Filet d'agneau aux légumes

of/ou 

Gepocheerde grietbotfilet met garnalen en Nantuasaus
Barbue pochée avec crevettes et sauce Nantuua

--

Chocoladetoetje of Irish Coffee

Moëlleux au chocolat ou Irish Coffee