Restaurant Ten Bos

Restaurant Ten Bos is met de jaren een vaste waarde geworden in Knokke.

De Familie Van Bockstaele is sedert 1969 begonnen en staat nog steeds bekend als het familierestaurant bij uitstek in het Hartje Zoute. We hebben 3 verschillende zalen ter beschikking: de haardzaal, de grote zaal en de veranda die voor alle feestelijkheden kunnen gebruikt worden. En niet te vergeten de twee terrassen voor- en achteraan, die waarschijnlijk als de mooiste van het Zoute beschouwd kunnen worden.

 

Patron aan het fornuis

team

Patron aan het fornuis is een begrip in de Horeca. Ik ben afgestudeerd aan de Hotelschool “Ter Groene Poorte” en ben al werkzaam in de zaak sedert 1979. Eerst samen met mijn ouders en sedert 1992 baat ik de zaak uit samen met mijn vrouw Caroline. Natuurlijk doe ik het niet helemaal alleen maar samen met mijn Team werken wij nog steeds aan continuïteit en kwaliteitsgarantie. Dat zullen onze trouwe klanten wel beamen en daarvoor zijn we hen steeds dankbaar.

 

Alles over Restaurant Ten Bos

Restaurant “Ten Bos” bestaat eigenlijk al vanaf het begin der jaren 1900 onder de naam “Chez Oscar” of “Chalet du Petit Bois”. De heer Oscar Delanghe was de eerste uitbater. Daar in de famillie de eerstgeborene in de komende generaties steeds Oscar werd genoemd is de naam Oscar altijd toepasselijk geweest.

Het restaurant werd verkocht in 1942 en tijdens de bevrijding in de tweede wereldoorlog werd het ook door een bombardement ernstig beschadigd waardoor het lange tijd een ruïne was.

Het restaurant is gebouwd op de hoogste duin van Knokke en was strategisch belangrijk als uitkijkpost. Toen stonden er geen appartementen op de zeedijk zoals nu en had men er waarlijk “zicht op zee”.

In 1948 werd het huis gesloopt en heropgebouwd zoals het nu is. De werkzaamheden duurden tot 1954 en de naam werd behouden. In 1965 werd de zaak uitgebaat door de familie Heymans en die veranderde de naam in “Ten Bos” in die tijd nog zeer toepasselijk omdat er veel bos aanwezig was. De verkavelingen in de jaren tachtig zorgden ervoor dat het bos aanzienlijk werd verkleind. In 1969 nam de familie Van Bockstaele - Mabesoone de zaak over en in 1992 volgde de zoon Frank Van Bockstaele en zijn vrouw Caroline Vanneste de zaak op en zijn daar nu nog steeds.

”Chez Oscar” was in het begin gekend als Tea-Room vooral de wafels, kramiek en boerenbrood waren de specialiteiten, later werd een dagschotel ingevoerd en zo groeide het uit tot een restaurant in de echte zin van het woord. De Chateaubriand en de steeds wisselende vissuggestie zijn er de specialiteiten.

Talloze mensen zijn hier getrouwd of hebben ze hun eerste of plechtige communie gevierd alsook jubileum en verjaardagen en die zijn er nog wekelijks dus is reserveren aan te bevelen. De tijden veranderen en men kan nu wel zeggen dat het meer een restaurant is dan een Tea Room maar beiden worden nog steeds opgediend. De Normandische pannenkoek en huisgemaakte “Tarte Tatin” en ook zelf bereidde ijsroom zijn aan te bevelen.

Er worden ook appartementen met één of twee slaapkamers verhuurd voor korte of lange periodes en kan men steeds genieten van een rustige en unieke ligging in het hartje Zoute.